28 Ağustos 2009 Cuma

İnglourious Basterds




Avrupa’nın bir köşesinde Teğmen Aldo Raine (Brad Pitt), Yahudi askerler tarafından kurulan bir grubu düşmana karşı misilleme yapma amacıyla organize etmektedir. Düşmanları tarafından “Piçler” yakıştırmasıyla bilinen Raine’ın grubu, Nazi Almanyasının önde gidenlerine zarar verme misyonunu üstlenmiştir. Bu amaçla, Alman sinema oyuncusu ve gizli ajan Bridget Von Hammersmark (Diane Kruger) ile işbirliği yaparlar.Shasoanna’nın kendi intikamını alma planlarını yaptığı bir sinema salonunun çatısı altında hepsinin kaderleri kesişecektir.

Filmin ABD'de gösterime girdiği ismi İnglorious Bastards aslında.İnglourious Basterds ise Quentin Tarantino'nun göndermesi,esprisidir.

Aslında önceden planlamamıştım bu filme gitmeyi. Tamamen tesadüftü yani..
Filme gelince: güzel bi filmdi.Zaten Tarantino filmi. özellikle savaş sahnelerini çok beğendim. Ani ve kısaydı.Bir de krema sahnesi vardı. Hans Landa -Cristoph Waltz- Shosanna'nın yahudi olduğunu böyle anlammıştı. Yahudiler domuz eti yemez, et ve süt ürünlerini karıştırmazlar. Hayvansal yMağ bulunan bir tatlıyı krema ve süt eşliğinde Shosanna'nın önüne koymuş, kız da bir çatal almıştır sadece.

Bir de Cristoph Waltz bu filmde 4 dilde -ingilizce, fransızca, almanca ve italyanca- oynamıştır.çoğğ yetenekli.

Meltem

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder